GEZOCHT: MENSEN MET BURN-OUT

Ben je afwezig van het werk omwille van burn-out of psychische klachten die te maken hebben met je werk? Wens je bij te dragen aan onderzoek dat nagaat hoe mensen in jouw situatie het best worden ondersteund in hun terugkeer naar werk?

Neem dan deel aan onze studie "Opnieuw aan het werk na burn-out" (een samenwerking tussen KU Leuven en RIZIV). Tijdens deze studie werd in een eerste fase een zorgpad ontwikkeld. Dit zorgpad biedt een leidraad voor patiënten én de betrokken zorgverleners in zowel de diagnose, behandeling als terugkeer naar werk.

Op dit moment wordt het zorgpad uitgetest in de praktijk: is het zorgpad praktisch haalbaar en ondersteunt het mensen in hun terugkeer naar werk?

We zijn nog op zoek naar mensen met burn-out of werkgerelateerde psychische klachten die samen met hun huisarts het zorgpad in de praktijk willen uittesten.

Wie kan deelnemen aan deze studie?

Je kan deelnemen aan de studie indien je tussen 18 en 65 jaar oud bent, betaald werk hebt (als werknemer, zelfstandige of contractuele ambtenaar) en op dit moment maximaal 16 weken afwezig bent van je werk omwille van burn-out of werkgerelateerde psychische klachten.

Hoe kan je deelnemen?

Bespreek met je huisarts of je in aanmerking komt voor de studie. Indien je huisarts samen met jou wil deelnemen aan de studie, kan je huisarts zich aanmelden via de website www.werkenburnout.be of per mail: werkenburnout@kuleuven.be . Wij zullen je huisarts vervolgens contacteren om hem/haar alle nodige informatie en documenten te bezorgen.

Wat houdt deelname concreet in?

Je huisarts zal vragen om een formulier “Geïnformeerde toestemming” te ondertekenen waarin je informatie vindt over de studie en waarin je de toestemming geeft voor deelname aan de studie. Je huisarts zal ook vragen om enkele vragenlijsten in te vullen.

Indien je toestemt om deel te nemen aan de studie wordt van jou verwacht dat je de begeleiding die je huisarts voorstelt, volgt.

Daarnaast wordt van jou verwacht dat je tijdens je begeleiding een aantal zaken noteert in een boekje dat je ter beschikking krijgt: data waarop je een afspraak hebt met een zorgverlener, door wie je naar een bepaalde zorgverlener werd verwezen etc.

Tenslotte zal je maximum 4 maal gevraagd worden om een elektronische vragenlijst in te vullen.

Je wil meer informatie?

Neem een kijkje op www.werkenburnout.be of stuur een mailtje naar Dr Lotje Lambreghts of Prof Dr Lode Godderis via werkenburnout@kuleuven.be


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x