Waarom dit onderzoek?

Uit cijfers van het RIZIV blijkt dat bij meer dan een derde van de mensen die langer dan een jaar ongeschikt zijn om te werken (door ziekte of ongeval) psychische aandoeningen de oorzaak zijn. Eén van de psychische aandoeningen die kunnen leiden tot een lange afwezigheid op het werk, is burn-out. Mensen met burn-out zijn vaker en langduriger afwezig op het werk dan anderen en hebben op langere termijn een grotere kans om definitief van de arbeidsmarkt te verdwijnen.

Een degelijke begeleiding van mensen met burn-out in hun terugkeer naar werk is dus noodzakelijk. Maar hoe kunnen we mensen met burn-out ondersteunen vanaf het moment dat zij uitvallen op het werk zodat zij zo goed mogelijk opnieuw aan de slag kunnen? Op dit ogenblik weten we nog niet wat de beste aanpak is. Wetenschappelijk onderzoek hierrond is beperkt en zorgverleners op het terrein hebben soms uiteenlopende meningen.

Daarom werd eind 2015 dit onderzoek gestart. Het project “arbeidsre-integratie bij burn-out” is een samenwerking tussen het RIZIV (Kenniscentrum arbeidsongeschiktheid Dienst uitkeringen) en de KU Leuven (Centrum Omgeving en Gezondheid).

Waarom dit onderzoek? Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x